Taiteilijat
Vaihtuvat POP-UP Taiteilijat
Duo
Eemeli Heiniö & Jasmin Kähkönen
(31.8. klo 20:00)
Eemeli Heiniö & Jasmin Kähkönen
(31.8. klo 20:00)
Olemme akkaripainotteinen duo Turun suunnilta.
Meidän luonteita yhdistää vahvasti luovuus, joka näkyy intohimona esiintyä ja ilmaista itseään taiteella. Soitetaan pääsääntöisesti suomalaisia tunnettuja kappaleita hyväntuulisella ja energisellä otteella.
Tervetuloa kuuntelemaan mistä turkulaiset on tehty!
Tiina Vähämäki
(3.8. alkaen)
(3.8. alkaen)
Olen Riihimäellä 1972 syntynyt itseoppinut taiteilija. Taide on kulkenut elämässäni mukana tavalla tai toisella jo pienestä pitäen.
Työni terveydenhoitoalalla sain minut etsimään keinoja auttamisen ja taiteen yhdistämiseen. Valmistun nyt syksyllä ratkaisukeskeisen kuvataideterapian perusopinnoista ohjaajaksi, jonka jälkeen opinnot jatkuvat ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi.
Tuon opiskelun myötä olen myös itse vapautunut taiteen ilmaisussa intuitiivisempaan tyyliin, joka antaa vapauden niin taiteilijalle kuin taiteen kokijallekkin. Värit ovat minun voimani joita yleensä käytän isoissa teoksissani paljon. Haluan antaa katsojalle voimaannuttavia kokemuksia värien kautta.
Akryylimaalit, öljypastellit, hiilet ovat työkaluni.
Margit Hakanen
(1.8. alkaen)
(1.8. alkaen)
Oletko koskaan haaveillut lentämisestä? Oletko koskaan lentänyt unessa? Minä olen. Lensin taivaalla lintujen lailla ja se oli jotain sanoinkuvaamattoman ihanaa. Sen jälkeen linnut ovat usein os taidettani.
Käytyäni Limingan taidekoulun lasikurssin vuonna 1995, sekä useiden keramiikkakurssien jälkeen, pääsin vihdoin toteuttamaan unelmaani. Teokseni syntyvät lasimaalauksina, keramiikkaveistoksina tai lasin ja saven yhdistämisenä. Suurin osa ideoista syntyy merellä, saaristossa, jossa luonnon monimuotoisuus on ympärillä käsin kosketeltavissa.
Olen pitänyt omia taidenäyttelyjä sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.
Jan Trygg
(22.6. alkaen)
(22.6. alkaen)
Olen Turussa vuonna 1984 syntynyt, Turun Taideakatemista 2021 valmistunut medianomi (YAMK).
Valokuvaustani johdattaa se sama euforinen insipiraation tunne jonka löysin jo pienenä musiikin tekemisestä sekä rullalautailukulttuurista. En osaa ennustaa missä ja milloin kyseinen inspiraation tunne tulee esiin, mutta sen ilmestyessä annan sen viedä mukanaan. Parhaimmissa tapauksissa saan kyseisen tunteen vangittua osaksi valokuvaa.
Päätapahtuman taiteilijat 8.6.–31.8.
Arja Krossbeck
”Sivellin on instrumenttini, värit nuottini, maalaus musiikkini”
Taiteen luominen merkitsee minulle irtautumista arjen rutiineista sekä elinikäistä matkaa taiteen parissa mm. opintomatkat, omat- ja yhteisnäyttelyt, taidekurssit ja -luennot. Teokseni kulkevat käsi kädessä elämäni kanssa. Ne ovat poimintoja matkan varrelta, henkilökohtaisia ja läheisten elämään liittyviä. Pääteemani on ilmaista elämää kokonaisuudessaan, sisällyttäen teoksiini eri tunnetiloja visuaalisesti, ei sanoja ollenkaan.
Maalauksissa ja veistoksissa toteutan eri tekniikoita. Maalauksissa materiaalit ovat; öljy-, pastelli-, akryyli-, hiili-, ja sekatekniikka. Veistoksissa olen käyttänyt savea, pronssia, metallia, puuta ja luuta. Värejä käytän maalauksissa kerroksittain. Saatan raaputtaa maalaamattomia ja maalattuja pintoja. Näin saan elävyyttä ja kolmiulotteisuutta teoksiini. Luodessani taidetta syntyy usein aforismeja ja mietelauseita kuten;
”Luomisen lahja saa usein hämilleen. Aluksi vain sivellin, elämän tanssi väreineen ja valkoinen kangas. Lopputuloksena visuaalinen kokonaisuus, sisältäen eri tunnetiloja, ei sanoja ollenkaan.” A.K-J
Annu Mikkilä
Olen kuvataiteilija ja kuvanveistäjä. Asun ja työskentelen syrjäisessä pienessä omakotitalossa, metsän ympäröimänä. Minulle on tärkeää asua luonnon keskellä, sillä taiteeni ammentaa paljon inspiraatiota luonnosta: sen visuaalisuudesta, viisaudesta ja mystiikasta. Kotini ja ateljeeni ovat kuin pieni oma kupla, missä voin rauhoittua, vetäytyä ja antaa luovuuteni virrata. Taiteen tekemiseen haluan tuoda rauhaa, ja veistäminen on kuin hengähtämistä kaiken kuhisevan elämän keskellä.
Teoksissani haluan tuoda näkyväksi elämän ihmeellisyyttä, selittämättömyyttä ja kauneutta – elämää, joka muuttaa muotoaan ja on aina liikkeessä, mutta joka toisaalta koostuu pienistä pysähtyneistä hetkistä.
Taiteeni sisältö nojaa usein ekopsykologiaan, ja olen kouluttautunut myös luontoyhteysohjaajaksi. Ihminen ei ole erillinen luonnosta, vaan osa sitä, ja luonnon merkitys meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme on merkittävä.
On kiinnostavaa tutkia, miten luonto voi vaikuttaa meihin radikaalistikin käytökseen, ajatteluun ja terveyteen. Teoksieni materiaaleina käytän pääosin keramiikkaa ja metallia, mutta teen myös esimerkiksi ympäristötaidetta, sarjakuvia, videoteoksia sekä maalauksia.
Olga Laine
Työskentelyni keskiössä ovat kehollisuus, leikki ja utelias kokeilu, jotka avaavat lukkoja ja synnyttävät uusia ideoita. Näitä ajatuksia lähden vaistonvaraisesti seuraamaan, antaen prosessin viedä minut mukanaan kohti tuntemattomia polkuja.
Taiteen kautta pääsen hetkeksi takaisin lapsenomaiseen huolettomuuteen, jossa kehon liike tuo alitajunnalle äänen. Tällä hetkellä minua inspiroi tuulen, vallitsevan valon ja niiden heijastusten valjastaminen osaksi teosta. Materiaaleina käytänkin usein erilaisia tekstiilejä ja kiiltäviä pintoja.
Olen Turun Taideakatemiasta pian valmistuva kuvataiteilija. Työskentelen pääasiassa valokuvan, installaation ja performanssin parissa.
Suvi nurmi
Itseilmaisu käsillä tehden, erilaisia materiaaleja ja tekniikoita käyttäen on aina ollut tärkeä osa elämääni. Lapsesta lähtien olen osallistunut lukuisille kädentaitokursseille ja olen kokeillut niin huovutusta, mosaiikkia kuin betonitöitäkin. Minulle on merkityksellistä sanoittaa ajatuksia, tunteita ja mielikuvia taiteen keinoin.
Ruostumattomasta teräksestä on tullut rakkain, vaikkakin fyysisesti raskain työstettävä materiaalini. Teräs on kylmää ja kovaa mutta haluan saada sen näyttämään pehmeältä ja keveältä. Pidän myös siitä, kuinka ruostumaton teräs heijastelee kauniisti ympäristönsä valoja, varjoja ja värejä. Kova teräs ja pehmeät muodot luovat myös mielenkiintoisen kontrastin.
Inspiraatiota teoksiin saan usein luonnosta. Sieltä löytyy vahvoja viittauksia ihmisyyteen ja elämäämme yleensäkin. Luonnostelen teoksia joko piirtämällä tai kirjoittamalla sanoja ja tajunnanvirranomaisia tekstejä. Teokseni ovat voimakkaasti tarinallisia ja niihin sisältyy runsaasti symboliikkaa.
Työskentelyssäni kierrätysmateriaalin määrän rajallisuus luo haasteita mutta tuo mielenkiintoa tekemiseen. Käytettävissä olevat materiaalit viimekädessä määrittelevät, millaisia hahmoja luonnoksista syntyy. Yksittäisen teoksen tekeminen onkin hyvin intensiivinen ja vuorovaikutteinen prosessi.
Else Takkunen
Olen kuvataiteilija, keraamikko ja opettaja. Työskentelen Kalajoella, jossa minulle on työhuone, pieni galleria ja teospiha. Tapani työskennellä on teematyöskentely. Käsittelen teoksissani elämismaailman ilmiöitä. Pitkälliset ajatusprosessit ja tunnetilat vaikuttavat ilmaisuuni. Vuorottelen maalausta, keraamista kuvanveistoa ja ”rakentelua”. Teen teoksia, joissa yhdistelen eri materiaaleja esim. keramiikkaa, puuta, metallia.
Työskentelyni pohjaa ajoittain voimakkaasti intuitioon. Olen opiskellut ekspressiivistä taideterapiaa ja se johtaa minut päästämään sisälläni syntyvät kuvat pidäkkeittä kankaalle, paperille, saveen, esinekoosteisiin ja performansseihin. Prosessi voi olla hyvinkin nopea. Toki vuosien saatossa opitut asiat johdattavat työprosessiani.
Viimeisimmät teokseni käsittelevät minua tällä hetkellä eniten liikuttavia / pohdituttavia asioita. Ne kumpuavat niin maapallon / maailmankaikkeuden tilasta, kuin omasta arjesta. Ja siitä ymmärryksestä miten yleinen ja yksityinen kohtaavat. Pohdin esim. lajikatoa, ilmaston muutosta, elämän edellytyksiä, jatkuvan kasvun vaatimusta ja ihmisen osuutta tässä kaikessa. Omakohtaiset asiat, kuten isoäitiys, kytkeytyvät pohdintoihini tiiviisti. Uuden synty, kasvu, ja säilyttäminen kaikessa ovat tällä hetkellä ihmettelyni kohde ja taiteeni lähtökohta.
Katja Rauhamäki
Työskentelen lasin parissa taiteilijana, yrittäjänä ja opettajana. Koulutukseltani olen taideteollinen muotoilija ja taidelasiartesaani.
Kahdenkymmenen vuoden aikana olen erikoistunut vanhan käytöstä poistetun eri aikakausien ikkunalasin uudelleen käyttöön. Tämä kierrätysmateriaali toimii kaiken pohjana ja sitä jalostaen sekä yhdistellen muihin materiaaleihin, syntyy taideteoksia ja lasituotteita.
Teoksissani aika ja vanhan lasin tarinat ovat aina jollain tavalla läsnä. Ensin on idea, tai tunne, ja sen jälkeen on kehitettävä keinot, joilla nämä ajatukset ja lasiin piilotetut tarinat löytävät paikkansa.
Koen työprosessin yhtä tärkeäksi kuin teoksen valmistumisen. Jokainen työ kertoo minulle jotain, joka ohjaa taas eteenpäin uusiin suuntiin. Ympäristöt, joissa teokset ovat esillä, muuttuvat niiden luonnetta. Valaistus ja tilan tunnelma keskustelevat kielellä, jota jokainen katsoja voi tulkita omalla tavallaan.
Maire Keinänen
Olen helsinkiläinen kuvataiteilija, asun ja työskentelen talvet Helsingissä ja kesät Raaseporin Kuivastossa. Valmistuin lastentarhanopettajaksi 1975, tein sitä työtä 20 vuotta. Sitten valmistuin Taideteollisesta kuvataideterapeutiksi 1995 ja sitä työtä tein 20 vuotta. Nyt olen eläkkeellä hoitotyöstä ja toimin kuvataiteilijana. Olen osallistunut yksityis - ja yhteisnäyttelyihin 1980-luvun lopulta lähtien. Olen Helsingin ja Salon taiteilijaseurojen jäsen.
Maalatessani aiheeni löytyvät pääasiassa luonnosta, etsin valon, varjon ja värien vuorovaikutuksen avulla maalauksellista ratkaisua. Joskus ilmaantuu esille jotain arvaamatonta ja outoa. Viime vuosiin asti olen taiteellisessa työssäni käyttänyt perinteisiä menetelmiä; vesiväriä, mustetta ja öljyvärejä.
Salossa olen osallistunut Taiteilijaseuran ympäristötaidenäyttelyihin Ilolan Arboretumissa Kiikalassa vuodesta 2022 lähtien. Ilolan ihanaan suomalaiseen metsäpuutarhaan olen valmistanut sarjaa, ensimmäinen oli v. 2022 Vapaus - nimisessä näyttelyssä puihin ripustettava ”Ryhmähali”, toinen Tasapaino – nimisessä näyttelyssä oli v. 2023 ”Metsäherrat” ja kolmas tulee Harmonia – näyttelyyn kesällä 2024 ja on nimeltään ”Metsänneidot”. Luonnonsuojelu ja luonnonrakkaus ovat ohjaamassa työtäni taiteilijana.
mariel Helovirta
mä kasvan, mä suodatan
taide on minulle keino kommunikoida (itseni kanssa)
Olen Turussa asuva ja opiskeleva kuvataiteilija. Valmistun pian Turun taideakatemiasta, jossa olen viimeiset neljä vuotta opiskellut valokuvausta ja siinä sivussa kulkeutunut lavastamisen pariin. Työskentelen pääasiallisesti valokuvan ja tekstilimateriaalien kanssa.
Työskentelyni on joka suuntaan kasvavaa rihmastoa, jossa kaikki tekeminen on yhteydessä. Loputonta, yhtenäistä kasvua jossa kirjailtu teksti kiipeää valokuvan pinnalle ja jäkälä kehystää runoja. Koetan herättää itseni eloon kylmällä kalliolla ja löytää myötätuntoa sammaleen kosketuksesta paljaalla iholla.
Mäntyjä ja,
kerrostunutta, toistuvaa, kasvavaa
pehmeää verkostoa
Sanna Saarinen
Olen Raumalla 1968 syntynyt nykyään Eurassa asuva tekstiili- ja kierrätysmetallitaiteilija. Romurouvaksi tai Rva Ruosteeksikin minua kutsutaan. Teokseni syntyvät elämästä kaikkinensa, iloista, suruista, olemisesta ja elämisestä, huumoria unohtamatta. Käytän metalliteoksissani pääasiassa kierrätysmetallia, jotka ovat kuluneita, aitoja, rouheita arkisia esineitä. Tekstiilitöiden kankaat kudon kangaspuilla.
Teokseni ovat pääasiassa veistoksia, joissa käytän näitä kovia ja pehmeitä materiaaleja yhdessä tai erikseen. Yhdistän töihini joskus myös muita materiaaleja kuten esimerkiksi puuta. Teoksissani korostuu materiaalien saumaton yhteistyö sekä värin, pinnan ja struktuurin merkitys. Olen pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä ja teoksiani on useissa julkisissa tiloissa sekä yksityiskodeissa. Teen myös tilausteoksia, vaikka asiakkaan omista romuista.
Olen koulutukseltani tekstiiliartesaani sekä -artenomi. Suoritan tällä hetkellä kuvataiteilijan YAMK tutkintoa Kankaanpään taidekoulussa. Ensi vuonna tulee 30 – vuotta siitä, kun aloitin ammattimaisen taiteilijaurani.
Joni Pohjankettu
Olen taiteilijana siitä poikkeuksellinen, että en ole varsinaisesti taiteilija, työskentele käytännössä lainkaan yksin tai tuota omia teoksiani. Koen taiteen tekemisen yhteistyönä ja siksi osallistun kanssataiteilijoideni teoksiin ja töihin tuomalla mukaan näkökulmia ja osaamista, jotka täydentävät syntyvää teosta usein yllättävilläkin tavoilla.
Taustani on mediassa ja esittävien taiteiden teknisissä rooleissa. Olen työskennellyt teatterissa ja sirkuksessa valo- ja äänisuunnittelijana sekä tehostetehtävissä. Lisäksi olen noin 10 vuotta luotsannut erilaisia animaatio- ja videoprojekteja päivätyönäni. Nykyisin teen useita ilmaisutapoja yhdistävää taidetta yhdessä Antti Kulmalan kanssa. Koulutukseltani olen elokuvan ja television medianomi (AMK) ja olen suorittanut johtamisen ja yritysjohtamisen erityisammattitutkinnon.
Taiteellisessa työssäni en etsi hiotuinta ja viimeistellyintä lopputulosta, vaan eräänlaista pienintä mahdollista tekijää joka mahdollistaa halutun kokemuksen.
Antti Kulmala
Valotaiteilija Antti Kulmala on suomalainen taiteilija, joka on erikoistunut valotaiteeseen ja tilaan sidottuun taideteoksiin. Kulmala on luonut useita merkittäviä valotaiteen teoksia Suomessa ja ulkomailla, ja hänen teoksiaan on ollut esillä useilla valofestivaaleilla.
Monitaiteellinen lähestymistapa ja teosten kokonaisvaltainen vaikuttavuus ovat olleet hänen uransa punainen lanka alusta lähtien. Antin esityksissä on aina ollut läsnä vahvoja elementtejä teatterista, tanssista ja musiikista, jotka ovat myös tärkeä osa hänen valoteoksiaan. Antin teokset yhdistävät erilaisia elementtejä kuten ääntä, valoa ja videota. Ne ovat usein myös yhteisöllisiä ja monikulttuurisia teoksistaan. Kulmalan taideteokset ovat saaneet tunnustusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
Kulmala työskentelee SirkusUnioni ryhmän ja Arnold Kulmala Oy:n taiteellisena johtajana. Hän on valmistunut Turun taideakatemiasta 2005
Sini Talonen
Rakennan tilallisia, veistoksellisia ja toiminnallisia teoksia. Fyysisesti koettavia teosten kautta käsittelen ihmisen osallisuuden kokemuksia maailmassa. Ajattelen ruumiillisen kokemuksen olevan ensisijaisena asioiden ymmärtämisen prosesseissa. Taiteen kautta osallistun vuoropuheluun rakennetusta ympäristöstä ja ihmisen luontosuhteesta.
Teoksissani tutkin materiaalin yhdistymistä muotoon, rakenteita, sekä teosta osana tilaa ja toimintaa. Käytän kirjavasti materiaaleja ja tekniikoita. Yhdistelen teoksiin usein löytö- ja kierrätysmateriaaleja. Kookkaampien teosten rungot rakennan yleensä puusta. Tällä hetkellä teen tutkimuksia ja kokeiluja polttamattoman saven käytöstä.
Asun ja työskentelen Turussa.
Sakke Talonen
Olen turkulainen arkkitehti. Tahdon kaiken järkiperäisen ohella muistaa arkkitehdin työssä, että kyseessä on taidemuoto, sisältäen suunnattoman kirjon innostavia aineettomien sisältöjen mahdollisuuksia. Suhtaudun tekemiseeni tuoreesta ja leikittelevästäkin näkökulmasta, ajoittain lähes lapsenomaisella innolla.
Kuvataide on minulle rakas harrastus ja tästä kumpuaa innostukseni erityisesti kuvataiteen ja arkkitehtuurin määritelmien välimaastoon sijoittuvien projektien työstämiseen. Etsin eri ympäristökonteksteihin kiinnostavia tilallisia sekä materiaalisia kombinaatioita, joihin usein integroin jonkin perfomatiivisen tai osallistavan tapahtuman. Näiden luonnosten ja arkkitektonien kautta pohdin ja etsin ilmaisuani ja ideoita, joista voin ammentaa työssäni myös arkkitehtuurini raaka-aineeneiksi.