2023

Taiteilijat

Sonja Elenius

Sonja Elenius (s.1985) on turkulainen kuvataiteilija, jonka työskentely on monialaista. Intuitiivisesti valikoituneet hylkymateriaalit ja luonnosta kerätyt aihiot toimivat usein veistosten, installaatioiden ja kollaasimaalausten lähtökohtina. Eleniuksen töitä on ollut esillä erilaisissa tapahtumissa sekä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa. Elenius on toiminut myös taide- ja kädentaito-ohjaajana mm. Turun museokeskuksella.

Johanna Sinkkonen

Johanna Sinkkonen (s.1983) on monialainen kuvataiteilija, joka yhdistää työskentelyssään menetelmiä yhteisö-, paikkasidonnaisesta ja mediataiteesta. Sinkkosen erityisosaamisalue on julkiset taideteokset sekä yhteisölliset ja yhteiskunnallisesti vaikuttavat taidehankkeet. Sinkkosen töitä on ollut monilla eri festivaaleilla ja näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Sinkkosen suuntautuminen yhteisötaiteen ja soveltavan taiteen alalle on motivoinut kiinnostus vaikuttaa yhteiskuntaan ja halu viedä taideprosesseja paikkoihin, joissa niitä ei yleensä koeta.

John Sundberg & Andrei Bakharev

John Sundberg (s.1989) on Turun Taideakatemiassa opiskeleva taiteilija. Hän työskentelee pääosin taidegrafiikan ja kuvanveiston keinoin. Andrei Bakharev (s.1981) valmistui Helsingissä taiteen maisteriksi 2008. Hän asuu ja työskentele Turussa ympäristötaiteen ja puunveiston parissa.

Trivial Zero

Trivial Zero (est.2010) on turkulainen kuvataiteilijapari Sami Pikkarainen ja Jenny Mild. Trivial Zeron teoksissa yhdistyy usein taide ja tiede. Teokset elävät todellisten ja epätodellisten maailmojen rajapinnoissa ja kommunikaatioissa, yhdistäen usein video/ääni-, veistos- ja performanssitaidetta. Lähes kaikki teokset ovat interaktiivisia. Kuvataiteilijapari haluaa antaa katsojalle mahdollisuuden osallistavaan kokemukseen, jolloin katsojasta voi halutessaan tulla kokija. Trivial Zero on ollut esillä erilaisilla festivaaleilla, museoissa sekä gallerioissa Suomen lisäksi Euroopassa, Amerikassa ja Japanissa. Trivial Zero on aktiivisesti mukana kansainvälisessä taiteilijakollektiivissa, Videokaffessa.

Antti Kulmala, Joni Pohjankettu
& Suvi Ylönen

Työryhmän Antti Kulmala, Joni Pohjankettu & Suvi Ylönen (est.2023) intohimona on yhdistää kuvanveistoa, valo- ja äänitaidetta sekä kokeellista ja osallistavaa taidetta. Työskentelyssä yhdistyy Antti Kulmalan ja Joni Pohjanketun valo- ja äänitaiteen osaaminen, muusikko-äänisuunnittelija Suvi Ylösen äänimaailmaan.

Holz Kollektiv

Holz Kollektiv (est.2020) turkulainen taidekollektiivi. Kollektiivin jäsenistä Pia ja Sophia Bartsch ovat visuaalisen alan taiteilijoita. Pia Bartsch on koulutettu valokuvaaja / artesaani, joka työskentelee yhteisötaiteen parissa jo yli toistakymmentä vuotta. Sophia Bartsch on taiteilija ja kuvittaja, jolla on suuri intohimo luontoon. Holz Kollektivin työssä korostuu kaikkien olentojen ja kasvien tärkeys, myös niiden, joita ei perinteisesti pidetä viehättävinä. Holz Kollektiivin jäsenet ovat toteuttaneet lukuisia yhteisötaiteen- ja julkisen taiteen projekteja.

Suvi Nurmi

Suvi Nurmi (s.1970) on säynätsalolainen taiteilija ja taidehitsaaja, joka tekee teoksia ruostumattomasta teräksestä hitsaamalla, käyttäen metalliteollisuuden hukkapaloja. Nurmi haluaa saada kylmän ja kovan teräksen näyttämään pehmeältä sekä ilmaista teosten kautta tunteita ja ajatuksia, tuoden ne näkyväksi ja kosketeltavaksi. Teosten aiheet tulevat usein luonnosta, josta löytyy vahvoja viittauksia ihmisyyteen ja moninaisiin sielunmaisemiin.

Veera Arstio

Veera Arstio (s.1991) on Helsingin kuvataidelukion ja Lahden muotoiluinstituutin kasvatti, joka on intohimosta graafiseen suunnitteluun päätynyt tekemään grafiikkaa selitysvideoille, frisbeegolfkiekoille ja muihinkin kuvitustöihin. Veera ammentaa ideoita omista kiinnostuksen kohteistaan, ympäristöstään ja myös kivuliaista aiheista.